Pizza bianca med varmrøkt laks, marinert rødløk, ruccola og sitron

Pizza bianca med varmrøkt laks, marinert rødløk, ruccola og sitron

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • pepper
  • salt
  • vann
Fersk pizzadeig
500 g
(Hvete)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Oregano
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Vann
½ dl
Ruccola
50 g
Varmrøkt krydderlaks
100 g
(Fisk, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
781 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
114 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det er litt rart med varmrøkt laks på pizza, så kan den byttes ut med chorizo eller spekeskinke. Laksen kan du spise på brødskiven med majones!

Sett et stekebrett på nederste rille i ovnen, og sett ovnen på så høy temperatur som mulig. 
La pizzadeigen ligge fremme på kjøkkenbenken mens du marinerer løken og lager pizzasausen. 
 Skrell løken, og kutt den i tynne skiver. Legg løken i en bolle, og krydre den med litt salt. Del sitronen på langs, og press saften fra den ene halvdelen over løken. Tilsett ½ dl vann, og la løken marinere frem til servering. 
Kutt resten av sitronen i båter, og legg ruccolaen i kaldt vann. 
 Ha crème fraîchen i en bolle. Skrell og finhakk hvitløken, og bland den og basilikum- og oreganokrydderet sammen med crème fraîchen. Smak til med salt og pepper.  
Ha litt mel på kjøkkenbenken, og kjevle ut to tynne pizzabunner. Legg bunnene på bakepapir, og fordel pizzasausen og den revne mozzarellaen over bunnene. Stek én og én pizzabunn på det varme stekebrettet i ca. 5 minutter, eller til bunnen er sprø og osten har fått fin farge. 
Bryt opp laksen i små biter og fordel den utover de ferdigstekte bunnene sammen med den marinerte rødløken og ruccolaen. Server pizzaene med sitronbåter og et dryss grovkvernet sort pepper. 
Vel bekomme!