Grønnsakskjøttboller og søt paprika med hvitløk og sukkererter, tyrkisk krydderyoghurt og tomatbulgur

Grønnsakskjøttboller og søt paprika med hvitløk og sukkererter, tyrkisk krydderyoghurt og tomatbulgur

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Sukkererter
150 g
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
468 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
22 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm grønnsakskjøttbollene midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter for å spare tid!

 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tomatpuréen og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
 Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Skrell hvitløken og kutt den i tynne skiver. Rens paprikaen og kutt den i store biter. Del sukkerertene i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene i et par minutter, til de begynner å bli myke og søte på smak. Tilsett hvitløken og sukkerertene og stek videre i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på en tallerken.
 Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og bland sammen.
Vel bekomme!