Grønnsakskjøttboller og søt paprika med hvitløk og sukkererter, tyrkisk krydderyoghurt og tomatbulgur
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Sjalottløk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Sukkererter
150 g
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 468 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 22 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm grønnsakskjøttbollene midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter for å spare tid!
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tomatpuréen og stek videre i ca. 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Skrell hvitløken og kutt den i tynne skiver. Rens paprikaen og kutt den i store biter. Del sukkerertene i to. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene i et par minutter, til de begynner å bli myke og søte på smak. Tilsett hvitløken og sukkerertene og stek videre i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme. Ha grønnsakene tilbake i stekepannen og bland sammen.
Vel bekomme!