Marinerte gyros i pitabrød servert med hjemmelaget tzatziki
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Olivenolje
3 ss
Kryddermarinerte svinestrimler
600 g
Pitabrød
6 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, fem små serveringsskåler, et rivjern, en spiseskje, en stekepanne og en stekespade.
Kutt tomaten og halve agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Hell vannet av maiskornene. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
Skrell og finhakk hvitløken. Grovriv resten av agurken på rivjernet, og klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og 3 ss olivenolje sammen i en skål med skjeen. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Fordel svinestrimlene i pannen, og la dem ligge stille og steke i ca. 30 sekunder, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på strimlene med stekespaden, og stek videre i ca. 2 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
Varm pitabrødene i ovnen i 2–3 minutter rett før servering.
Fyll de ferdigstekte pitabrødene med kjøttet, tzatzikien og grønnsakene.
Fun fact! Gyros er en gresk hurtigrett bestående av marinert og skivet svinenakke servert i pitabrød sammen med grønnsaker og tzatziki. Egentlig skal kjøttet tres på spyd og grilles, men siden grillsesongen enda er langt fram i tid, holder det med stekepanne i denne omgang!
Vel bekomme!