Marinerte gyros i pitabrød servert med hjemmelaget tzatziki

Marinerte gyros i pitabrød servert med hjemmelaget tzatziki

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Olivenolje
3 ss
Kryddermarinerte svinestrimler
600 g
Pitabrød
6 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn 2 ss rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene. Basisvarene er ingrediensene i grønn skrift, og følger ikke med i kassen. Finn også frem et skjærebrett, en kniv, fem små serveringsskåler, et rivjern, en spiseskje, en stekepanne og en stekespade.
Kutt tomaten og halve agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Hell vannet av maiskornene. Ha grønnsakene i hver sin serveringsskål.
 Skrell og finhakk hvitløken. Grovriv resten av agurken på rivjernet, og klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten, hvitløken og 3 ss olivenolje sammen i en skål med skjeen. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Fordel svinestrimlene i pannen, og la dem ligge stille og steke i ca. 30 sekunder, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på strimlene med stekespaden, og stek videre i ca. 2 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
Varm pitabrødene i ovnen i 2–3 minutter rett før servering. 
Fyll de ferdigstekte pitabrødene med kjøttet, tzatzikien og grønnsakene.
Fun fact! Gyros er en gresk hurtigrett bestående av marinert og skivet svinenakke servert i pitabrød sammen med grønnsaker og tzatziki. Egentlig skal kjøttet tres på spyd og grilles, men siden grillsesongen enda er langt fram i tid, holder det med stekepanne i denne omgang!
Vel bekomme!