Lettsprengt torsk med poteter, ertestuing og bakte gulrøtter

Lettsprengt torsk med poteter, ertestuing og bakte gulrøtter

4.07 (72)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
2 stk
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Grønne erter
125 g
Timian
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til ertestuing med litt fløte.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. La fisken trekke i kjelen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.  
 Kok ertene i ca. 2 minutter, hell av vannet, og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper. 
Topp retten med timianen ved servering. 
Fun fact! Torsken er en kilde til jod, som blant annet bidrar til normal energiomsetning og kognitiv funksjon.
Vel bekomme!