Spagetti bolognese med revet Grana Padano
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje eller smør
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig
350 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Selleristang
1 stk
Moste tomater
350 ml
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Linguine
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 778 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 88 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt olivenolje og friske urter før servering!
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet, og vend inn litt smør eller olivenolje.
Skrell løken, hvitløken og gulrøttene. Finhakk løken og hvitløken, og grovriv gulrøttene på et rivjern. Grovhakk stangsellerien. Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek løken, hvitløken, stangsellerien og gulrøttene i ca. 5 minutter, eller til løken er gyllen. Ha grønnsakene over på et fat.
Ha litt ny olje i kjelen, og stek kjøttdeigen i 3–4 minutter på hver side før du hakker den opp. Ha i løken, hvitløken, gulrøttene, stangsellerien, de moste tomatene, basilikum- og oreganokrydderet og buljongen, og gi det hele et oppkok. La sausen småkoke i 7–8 minutter, og smak til med salt og pepper.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og dryss osten over retten ved servering.
Fun fact! Bolognesesaus kommer fra byen Bologna i Italia, derav navnet. Selv om spagetti bolognese har blitt populært over hele verden, mener italienerne selv at bolognesesausen kun skal serveres til bred og flat pasta, som linguine og tagliatelle.
Vel bekomme!