Dampet pinnekjøtt med vossakorv, rotmos og kokte poteter med persille (GLAM)

Dampet pinnekjøtt med vossakorv, rotmos og kokte poteter med persille (GLAM)

Ny oppskrift
Under 3 timer
6 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Pinnekjøtt
4 kg
Vossakorv
700 g
(Melk, Laktose)
Rotmos
2000 g
(Melk, Laktose)
Poteter
2000 g
Bladpersille
1 pakke
Pinnekjøttpinner
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett stekeovnen på 200 grader. Damp pinnekjøttet i en krydret juleøl, og stek kjøttet midt i ovnen i 3–6 minutter rett før servering for en sprøere overflate. Husk å sette skålene og serveringsfatene i ovnen på 60–80 grader ca. 30 minutter før servering.

Denne julemiddagen må du begynne å tilberede dagen før den skal serveres.
Fyll en stor kjele med vann, og ha pinnekjøttet i kjelen. La pinnekjøttet ligge i det romtempererte vannet i 20–24 timer. Bytt ut vannet etter ca. 12 timer.
 Hell av vannet. Legg pinnekjøttpinnene i bunnen av kjelen, og dekk pinnene med vann. Legg kjøttet lagvis oppå pinnene, og damp det under lokk på lav varme i 2½–3 timer, eller til kjøttet løsner fra benet. Pass på at det alltid er vann i bunnen av kjelen.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og finhakk bladpersillen. Vend persillen inn med potetene før servering.
Varm opp rotmosen i en liten kjele på middels høy varme. Rør om innimellom så det ikke svir seg. Smak til med litt salt og smør.
Skjær vossakorven i tykke biter. Damp pølsebitene sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene av pinnekjøttets koketid.
Bruk kokesjyen fra pinnekjøttet som saus.
Server det dampede pinnekjøttet med sjyen, vossakorven, rotmosen og potetene med persille.
Vel bekomme!