Poke Bowl med ponzumarinert tofu, mango, koriander og chilimajones
20-30

Poke Bowl med ponzumarinert tofu, mango, koriander og chilimajones

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • hasselnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
150 g

Ponzumarinert tofu

Tofu (Soya)
1 pakke
Hvetemel
2 ss
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Topping

agurk
Agurk
½ stk
mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
80 g
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g

Dressing

Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend hasselnøttene i 2 ts soyasaus etter at du har stekt dem!

  1. Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist hasselnøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
  3. Ponzumarinert tofu: Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
  4. Topping: Skrell mangoen og kutt den i terninger. Kutt agurken i tynne skiver. Grovhakk korianderen.
  5. Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler og dander tofuen, mangoen, agurken og rødkålen i grupper oppå. Topp med hasselnøttene, ønsket mengde av chiliflakene, chilimajonesen og korianderen.
  6. Fun fact! Ponzusaus er en søt soyasaus smaksatt med riseddik og yuzu. Yuzu er en japansk sitrusfrukt, og det er denne som gir ponzusausen den karateristiske syrlige smaken.