Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- hasselnøtter,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- olje
Ris
Jasminris
150 g
Ponzumarinert tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Topping
Agurk
½ stk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
80 g
Finsnittet rødkål
100 g
Dressing
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend hasselnøttene i 2 ts soyasaus etter at du har stekt dem!
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist hasselnøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
- Ponzumarinert tofu: Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
- Topping: Skrell mangoen og kutt den i terninger. Kutt agurken i tynne skiver. Grovhakk korianderen.
- Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler og dander tofuen, mangoen, agurken og rødkålen i grupper oppå. Topp med hasselnøttene, ønsket mengde av chiliflakene, chilimajonesen og korianderen.
- Fun fact! Ponzusaus er en søt soyasaus smaksatt med riseddik og yuzu. Yuzu er en japansk sitrusfrukt, og det er denne som gir ponzusausen den karateristiske syrlige smaken.