Vossapølse med rødkål, hjemmelaget kålrabistappe og brun saus
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- pepper
- salt
Kålrot
500 g
Bakepotet
1 stk
Poteter
400 g
Brokkoli
½ stk
Rødkål
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Vossapølse for alle
300 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i kålrabistappen for ekstra smak!
Kok potetene i en stor kjele i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt kålroten i jevnstore biter, og kutt bakepoteten i fire biter. Kok potet- og kålrotbitene i vannet sammen med potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kutt brokkolien i buketter, og kok den i vannet sammen med potetene og kålroten de siste 2–3 minuttene av koketiden.
Kok opp ca. 1 liter vann. Behold rødkålen i posen, og la den trekke i vannet sammen med pølsen i ca. 10 minutter.
Bland maisstivelsen med 3 ss kaldt vann i en liten skål. Smelt 2 ss laktosefritt smør i en kjele. Rør inn oksebuljongen, og stek til smøret og buljongen er nøttebrunt. Spe på med 3 dl vann, litt og litt, under omrøring, og rør inn maisstivelsen når vannet koker, litt og litt, til sausen har ønsket tykkelse. Kok opp, og smak til med pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering.
Hell vannet av grønnsakene fra punkt 1, og ha de hele potetene og brokkolien i to serveringsskåler. Ha kålrot- og bakepotetbitene tilbake i kjelen, og mos dem sammen med ca. 2 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til stappen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av pølsene og rødkålen. Klipp opp posen med rødkål og ha den i en serveringsskål. Skjær pølsen i grove biter, og ha dem på et serveringsfat.
Vel bekomme!