Ravioli med fire oster og kremet spinat med ovnsbakt flaskegresskar

Ravioli med fire oster og kremet spinat med ovnsbakt flaskegresskar

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Flaskegresskar
1 stk
Spinat
200 g
Crème fraîche
1 pakke
(Laktose)
Sitron
1/2 stk
Ravioli med fire oster
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Gul løk
1/2 stk
Salvie
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du salvie til overs? Tørk den ved å henge opp buketten i en snor. Smuldre den når den er tørket, og legg krydderet over i en lufttett boks.

Sett stekeovnen på 230 grader. 
 Skyll gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt gresskaret i skiver. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salvieblader, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15-20 minutter.
Skrell løken og kutt den i skiver. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek spinaten i 2-3 minutter. Tilsett løken, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i crème fraîchen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i 1-2 minutter. Smak til med saften fra sitronen, salt og pepper.
Tilbered ravioliene som anvist på pakken. Sil av vannet, og vend ravioliene inn i den kremede spinaten. 
Riv litt sitronskall over retten ved servering.
Fun fact! Flaskegresskar har blitt dyrket siden oldtiden. Skallene har blitt brukt som vannbeholdere, drikkekar, musikkinstrumenter og som pyntegresskar. Hvis du er i det kreative hjørnet, er det altså mange muligheter for utvidet eksperimentering på kjøkkenet.
Vel bekomme!