Medisterkaker i brun saus med potetmos, smørstekt rosenkål og tyttebær
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Medisterkaker
300 g
Rosenkål
200 g
Rosmarin
1 pakke
Potetmos
500 g
Brun saus
200 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt revet sitronskall, og smak til den brune sausen med noen skiver brunost.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Kok potetmosen (i posen) i vannet i 12–15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsskål når den er gjennomvarm.
Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels høy varme. Stek medisterkakene i 3–4 minutter på hver side. Tilsett den brune sausen og la medisterkakene trekke i sausen i ca. 2 minutter.
Kutt rosenkålene i to. Finhakk ønsket mengde av rosmarinbladene. Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels høy varme. Stek rosenkålen og rosmarinen i ca. 5 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!