Ovnsbakt kylling og rotgrønnsaker servert med rødvinssaus med plommer
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Pastinakker
220 g
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingfilet
380 g
Rødvinssaus
1 pakke
Plommer
300 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag plommesalsa! Bland plommene sammen med finhakket sjalottløk, chili og koriander.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell potetene, gulrøttene, pastinakkene, hvitløken og rødløken. Kutt potetene i fire og kutt pastinakkene og gulrøttene i staver. Kutt rødløken i båter og kutt hvitløken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen midt i stekeovnen i 25-30 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side, eller til den har en jevn stekeskorpe. Skru temperaturen ned til middels, tilsett 1 ss smør, og bruk en spiseskje til å øse smøret over kyllingen mens den steker. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen, og stek den de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid.
Skyll plommene og kutt ønsket mengde av plommene i biter. Varm opp plommene i en liten kjele, tilsett rødvinssausen, og la det hele småkoke i 4-5 minutter. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Vel bekomme!