Ovnsbakt kylling og rotgrønnsaker servert med rødvinssaus med plommer

Ovnsbakt kylling og rotgrønnsaker servert med rødvinssaus med plommer

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Poteter
    400 g
    Gulrøtter
    2 stk
    Pastinakker
    220 g
    Rødløk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Kyllingfilet
    380 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Plommer
    300 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag plommesalsa! Bland plommene sammen med finhakket sjalottløk, chili og koriander.

    Sett stekeovnen på 210 grader.
     Skrell potetene, gulrøttene, pastinakkene, hvitløken og rødløken. Kutt potetene i fire og kutt pastinakkene og gulrøttene i staver. Kutt rødløken i båter og kutt hvitløken i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen midt i stekeovnen i 25-30 minutter, eller til grønnsakene er møre.
    Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter på hver side, eller til den har en jevn stekeskorpe. Skru temperaturen ned til middels, tilsett 1 ss smør, og bruk en spiseskje til å øse smøret over kyllingen mens den steker. Legg kyllingen oppå grønnsakene i ovnen, og stek den de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid.
    Skyll plommene og kutt ønsket mengde av plommene i biter. Varm opp plommene i en liten kjele, tilsett rødvinssausen, og la det hele småkoke i 4-5 minutter. La sausen stå på lav varme frem til servering.
    Vel bekomme!