Gresskarsuppe med svinekam og tortillachips

Gresskarsuppe med svinekam og tortillachips

Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Flaskegresskar
1 stk
Gulrøtter
100 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kokosmelk
4 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Lime
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Strimlet svinekam
350 g
Maistortillaer
10 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server brødene med litt olivenolje, salt og pepper.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gresskaret, og del det i to på langs. Bruk en skje til å fjerne frøene i midten. Kutt gresskaret i biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i biter. Skrell og finhakk løken og hvitløken. 
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek svinestimlene i 2-3 minutter, til de har fått litt farge. Ha kjøttet over på et fat. Stek gresskar- og gulrotbitene, løken og hvitløken i den samme kjelen i 3-4 minutter, til løken er blank. Rør inn hønsebuljongen, kokosmelken og ca. 2 dl vann. Rør maisstivelsen ut i 2 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i kjelen. Kok opp og la suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte. 
Kutt maistortillaene i fire og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek dem i ovnen i ca. 7 minutter, eller til de er sprø og har fått litt farge. 
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i svinestrimlene og la suppen småkoke i ca. 5 minutter. Ha i sitruskrydderet, og smak til med salt, pepper og saft fra limen. Ikke la suppen koke etter at limesaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Fun fact! Flaskegresskar har blitt dyrket siden oldtiden. Skallene har blitt brukt som vannbeholdere, drikkekar, musikkinstrumenter og som pyntegresskar. Hvis du er i det kreative hjørnet, er det altså mange muligheter for utvidet eksperimentering på kjøkkenet.
Vel bekomme!