Gresskarsuppe med svinekam, sprø serranoskinke og steinovnsbakte multibrød
Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Flaskegresskar
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kokosmelk
400 ml
Hønsebuljong
2 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
Lime
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Strimlet svinekam
350 g
Serranoskinke
80 g
Rustikke multibrød
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Serranoskinken kan også serveres kald om du vil spare tid.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gresskaret, og kutt det i to på langs. Bruk en skje til å fjerne gresskarfrøene. Kutt gresskaret i biter. Skrell gulrøttene og kutt dem i biter. Skrell og finhakk løken. Skrell og finhakk hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 4-5 minutter, og ha det over på et fat. Stek gresskar- og gulrotbitene, løken og hvitløken i den samme kjelen i 3-4 minutter, til løken er blank. Rør inn hønsebuljongene, kokosmelken, og ca. 8 dl vann. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp, og hell blandingen i kjelen. Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte.
Fordel serranoskinken utover et stekebrett med bakepapir. Stek skinken i ovnen i 10-15 minutter, eller til den er sprø.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i den strimlede svinekammen, og la suppen småkoke i ca. 5 minutter. Ha i sitruskrydderet og smak til med salt, pepper og saft fra limen. Ikke la suppen koke etter at limesaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Varm de steinovnsbakte multibrødene i ovnen i ca. 5 minutter.
Vel bekomme!