Lasagne av aubergine, squash, karamellisert løk, cottage cheese og tomatsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Gul løk
1 stk
Spinat
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Cottage cheese
1 beger
Chevre
120 g
Ferske lasagneplater
250 g
Pizzasaus
1 pakke
Isbergsalat
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du grønnsaksrester i kjøleskapet? Lag din egen vri på salaten!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skjær auberginen og squashen i skiver på ca. 1 cm. Fordel aubergine- og squashskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek brettet på midterste rille i ovnen i 10–15 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med 2 ts olje til middels høy varme. Stek løken sammen med 2 ts sukker i 6–7 minutter, eller til løken er karamellisert. Legg løken over i en serveringsskål. Stek spinaten i samme panne i 1–2 minutter, eller til spinaten faller sammen. Smak til med litt salt.
Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek hvitløken i ca. 1 minutt. Tilsett pizzasausen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Smør et lag med olivenolje i bunnen av en stor, ildfast form. Fordel ingrediensene lagvis og start med aubergine- og squashskivene, deretter cottage cheesen, spinaten, den karamelliserte løken, ¼ av chèvren, lasagneplatene og et lag med tomatsausen. Gjenta prosessen til det er tomt for ingredienser, eller til den ildfaste formen er full. Avslutt med resten av chèvren. Skru temperaturen på ovnen ned til 200 grader, og stek formen i ovnen i 20-25 minutter, til osten er gyllen.
Kutt salaten i mindre biter og server den til lasagnen.
Vel bekomme!