Marrokanskinspirert gryte med aubergine, kjøttdeig og villris

Marrokanskinspirert gryte med aubergine, kjøttdeig og villris

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Rødløk
½ stk
Aubergine
½ stk
Rød paprika
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Oksebuljong
1 pakke
Appelsin
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Tørkede aprikoser
75 g
(Sulfitt)
Villrisblanding
125 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til gryten med litt ingefær for ekstra smak.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Kutt auberginen i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kutt paprikaen i grove biter. Skrell og press hvitløken.
Varm opp en vid gryte med litt olje til høy varme. Stek løken, auberginen, paprikaen og hvitløken sammen med det tyrkiske krydderet i ca. 5 minutter, eller til auberginen er mør og løken er blank. Tilsett deretter de moste tomatene, oksebuljongen og saften fra appelsinen. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Varm opp en annen stekepanne med litt olje til høy varme og stek kjøttdeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk deretter opp kjøttdeigen og stek den videre i 3–4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ha kjøttdeigen over i gryten og smak til med salt og pepper. 
Finhakk ønsket mengde av de tørkede aprikosen, og vend den inn i gryten før servering. 
Vel bekomme!