Kremet fiskegryte med gulrot og purreløk servert med jasminris, sitron og persille

Kremet fiskegryte med gulrot og purreløk servert med jasminris, sitron og persille

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Purreløk
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Grønne erter
125 g
Crème fraîche
150 g
(Laktose)
Fisk i biter
600 g
(Fisk)
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Jasminris
250 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server fiskegryten med litt godt brød.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skrell gulrøttene og kutt dem og selleristangen i små terninger. Del purreløken i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene, selleristangen og purreløken i 2-3 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, 2 dl vann og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i 8-10 minutter. Ha deretter i ertene, crème fraîchen og fiskebitene, og la det trekke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk ønsket mengde av persillen og kutt sitronen i båter. Topp gryten med persillen og server sitronbåtene ved siden av. 
Vel bekomme!