Kremet fiskegryte med gulrot og purreløk servert med jasminris, sitron og persille
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Selleristang
1 stk
Purreløk
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Grønne erter
125 g
Crème fraîche
150 g
Fisk i biter
600 g
Bladpersille
1 pakke
Sitron
1 stk
Jasminris
250 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server fiskegryten med litt godt brød.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og kutt dem og selleristangen i små terninger. Del purreløken i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene, selleristangen og purreløken i 2-3 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, 2 dl vann og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i 8-10 minutter. Ha deretter i ertene, crème fraîchen og fiskebitene, og la det trekke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Finhakk ønsket mengde av persillen og kutt sitronen i båter. Topp gryten med persillen og server sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!