
Risotto med fennikel servert med stekt grønnkål, ristede mandler og ovnsbakt rødbete
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1 stk
Fennikel
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Strimlet grønnkål
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Rødbete
1 stk
Crème fraîche
150 g
Mandelskiver
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend rødbeteskivene i balsamico og flytende honning for en fyldigere smak. Topp gjerne med en vellagret ost!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell rødbeten, del den i to og kutt den deretter i skiver. Fordel rødbeteskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 2 ts olje og litt salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
Skrell og finhakk løken og halve hvitløken. Kutt fennikelen i strimler.
Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels høy varme, og stek løken og halvparten av fennikelen i 5-10 minutter. Tilsett hvitløken og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i risottorisen og stek videre i 1-2 minutter, til risen er blank. Tilsett hvitvinen, grønnsaksbuljongen og 4-5 dl vann, og la risottoen småkoke i 15-18 minutter. Rør om innimellom slik at det ikke svir seg. Vend inn halvparten av crème fraîchen, og smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist mandlene i ca. 1 minutt, eller til de har fått litt farge. Legg mandlene over i en serveringsskål.
Ha litt olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek resten av fennikelen i 5-6 minutter. Stek grønnkålen sammen med fennikelen de siste 2 minuttene av steketiden. Smak til med litt salt.
Server risottoen med rødbeteskivene, grønnkålen og fennikelen. Topp med de ristede mandlene.
Vel bekomme!