
Ramen med kylling, ingefær, egg og sesamfrø
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
Egg
2 stk
Eggnudler
200 g
Sitrongress
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Strimlet kyllingbryst
350 g
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sukkererter
150 g
Chiliflak
1 pakke
Koriander
1 bunt
Kaffirlimeblader
5 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt srirachasaus eller chili i suppen for en mer spicy smak!
Sett en kjele med ca. 7 dl vann på kok.
Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Kutt vårløken i tynne skiver. Knus sitrongresset og hvitløken med flatsiden av en kniv. Finhakk sukkerertene og korianderen.
Kok eggene i ca. 9 minutter. Sil vannet av de ferdigkokte eggene, skrell dem og del dem i båter.
Kok sitrongresset, hvitløken, 3-5 kaffirlimeblader og hønsebuljongen i vannet fra punkt 1. Ha nudlene i vannet og kok dem i 3-4 minutter.
Skrell og finhakk ingefæren. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kyllingen i 4-5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Smak til med ingefæren og chiliflakesene.
Ta sitrongresset og kaffirlimebladene ut av suppen. Vend inn kyllingen, og topp med eggene, gulrøttene, vårløken, sukkerertene, sesamfrøene og korianderen.
Vel bekomme!