Klassisk italiensk bønnegryte med pasta og tomatsalsa med Grana Padano servert med rundstykker

Klassisk italiensk bønnegryte med pasta og tomatsalsa med Grana Padano servert med rundstykker

2.87 (89)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Fusilli
200 g
(Gluten, Selleri)
Chiliflak
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvite bønner
380 g
Erter
125 g
Squash
1 stk
Fennikel
1 stk
Tomater
2 stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt hakket rosmarin eller timian ved servering.

Sett stekeovnen på 220 grader. Sett på en kjele med lettsaltet vann til koking av pasta.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Fjern ½ cm av bunnen på fennikelen og fjern eventuelle blader som er stygge eller ødelagte. Kutt fennikelen og squashen i terninger. Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. 
Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken.
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken og hvitløken i 1–2 minutter. Ha i grønnsaksbuljongen, basilikum- og oreganokrydderet og ønsket mengde av chiliflakesene og rør om. Tilsett 1 liter vann, og kok opp. Ha i ertene, fennikelen, squashen og bønnene og kok videre i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Kutt tomatene i biter, og riv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland tomatene sammen med ca. 3 ss olivenolje og osten i en serveringsskål, og smak til med litt pepper. 
Varm opp de steinovnsbakte multibrødene i ovnen i 4–5 minutter. 
Vend den ferdigkokte pastaen inn i bønnegryten. Topp retten med tomatsalsaen og server multibrødene ved siden av.
Vel bekomme!