Røkt torsk med småpoteter og gulrotstuing med bladpersille

Røkt torsk med småpoteter og gulrotstuing med bladpersille

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • olje
  • pepper
  • salt
Røkt torskefilet
675 g
(Fisk)
Gulrøtter
600 g
Bechamelsaus
400 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Bladpersille
1/2 pakke
Småpoteter
600 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gulrotstuingen med litt finrevet muskatnøtt.

Sett stekeovnen på 220 grader. Kok opp litt vann i en kjele eller i en vannkoker til fisken i punkt 3.
Kok småpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg torsken i en ildfast form, og hell nok vann i formen til at vannet er ca. 1 cm dypt. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek den i ovnen i 10–15 minutter, eller til fisken flaker seg. 
Skrell gulrøttene og kutt dem i terninger. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek gulrøttene i 3–4 minutter. Tilsett bechamelsausen og gi det hele et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper før servering om ønskelig.
Finhakk bladpersillen og strø den over gulrotstuingen ved servering.
Vel bekomme!