Linguine bolognese servert med Grana Padano og frisk salat
3.87 (123)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Fullkornslinguine
250 g
Kjøttdeig
350 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gulrot
1 stk
Moste tomater
350 ml
Oregano
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Tobladssalat
50 g
Agurk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt god olivenolje og ferske urter inn med pastaen før servering.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell løken, hvitløken og gulroten. Finhakk løken og hvitløken, og grovriv gulroten på et rivjern. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og gulroten til løken er blank. Tilsett deretter kjøttdeigen, basilikum- og oreganokrydderet og stek videre i 2–3 minutter. Ha i de moste tomatene, og gi det hele et oppkok. Skru ned til lav varme og la sausen trekke i 7–8 minutter. Smak til med olivenolje, salt, pepper og litt sukker før servering.
Kutt agurken og paprikaen i terninger. Bland sammen tobladssalaten og agurk- og paprikaterningene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Riv Grana Padano-osten på et rivjern og server den til retten.
Fun fact! Linguine er italiensk for "små tunger". Linguine er bredere enn spagetti, men ikke like bred som fettucine.
Vel bekomme!