Røkt svinekam i brun saus servert med poteter og ovnsbakte rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
1000 g
Gulrøtter
600 g
Kålrot
1 bit
Kruspersille
1 pakke
Røkt svinekam uten ben
850 g
Brun saus
400 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag rotmos! Skrell rotgrønnsakene og kutt dem i grove biter. Kok grønnsakene til de er helt møre, hell av vannet og mos det hele til en grov mos. Smak til med smør, salt og pepper.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha potetene i en stor kjele og dekk dem med vann. Tilsett litt salt og gi det hele et oppkok. La potetene trekke på middels varme i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell gulrøttene og kålroten. Skyll og finhakk persillen. Ha gulrøttene og kålroten i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn persillen når det gjenstår ca. 5 minutter av steketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 1–2 minutter på begge sider, til det har fått en gyllen stekeskorpe. Hell over den brune sausen og gi det hele et oppkok. La kjøttet trekke i sausen i 5–6 minutter.
Vel bekomme!