Ovnsbakt røkt torsk med småpoteter, blomkål, spinatkrem og granateple
3.68 (69)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Røkt torsk med skinn
375 g
Småpoteter
300 g
Spinat
50 g
Banansjalottløk
1 stk
Crème fraîche
150 g
Blomkål
1 stk
Granateple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finrevet sitronskall (kun det gule) i spinatkremen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek banansjalottløken i 2–3 minutter, til den er blank. Ha i spinaten, og stek til den faller sammen. Tilsett crème fraîche og 4 ss vann, og gi det hele et oppkok. Ha blandingen over i et litermål, og kjør den sammen til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hold spinatkremen varm i en liten kjele på lav varme frem til servering.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel småpotetene og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken på brettet sammen med småpotetene og blomkålbukettene de siste ca. 10 minuttene av steketiden.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Ta ut granateplefrøene med fingrene. Strø granateplefrøene over fisken ved servering.
Fun fact! Granateplet blir av flere religioner ansett som en hellig frukt. Frukten skal angivelig inneholde 613 kjerner, noe som tilsvarer Det gamle testamentets 613 lover.
Vel bekomme!