Indrefilet av svin med potetkrem, persilleolje og stekt rosenkål og knutekål

Indrefilet av svin med potetkrem, persilleolje og stekt rosenkål og knutekål

4 (86)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Marinert indrefilet av svin
300 g
(Soya, Hvete)
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Bladpersille
1/2 pakke
Sitron
1/3 stk
Rosenkål
200 g
Grønn knutekål
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du et steketermometer? Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 68 grader.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Brun indrefileten på alle sider og krydre den med salt og pepper. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 12-15 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Kutt endene av rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to. Skrell og kutt knutekålen i terninger.
 Ha bladpersillen, 6 ss olivenolje, saft fra sitronen og hvitløken i et litermål, og kjør blandingen sammen med en stavmikser.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek rosenkålene, knutekålen og løken i 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Topp retten med persilleoljen ved servering. 
Vel bekomme!