Lettsaltet torsk med stuede gulrøtter, brokkoli og poteter

Lettsaltet torsk med stuede gulrøtter, brokkoli og poteter

Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
700 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
600 g
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Lettsaltet torskefilet
675 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du bacon liggende? Stek det og server det til retten.

Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med vann på kok til fisken i punkt 4.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek gulrotterningene i ca. 4 minutter, til de er litt møre. Smelt 2 ss smør i kjelen, og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med 5 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper.
La fisken trekke i kjelen fra punkt 2 i 8-10 minutter, eller til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. 
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet sammen med potetene de siste 2 minuttene av koketiden.
Vel bekomme!