Mørkokt svinenakke i brun saus med poteter og ovnsbakte grønnsaker

Mørkokt svinenakke i brun saus med poteter og ovnsbakte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • hvetemel
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Liste
    Liste
    Bilder
    Poteter
    700 g
    Pastinakker
    2 g
    Brokkoli
    1 stk
    Oksebuljong
    1 pakke
    Mørkokt svinenakke
    700 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag potetmos av potetene om barna foretrekker det.

    Sett stekeovnen på 220 grader. 
    Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Skrell og kutt pastinakkene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i grove biter. Fordel pastinakkene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
    Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og stek til det har fått litt farge. Rør inn 2 ss hvetemel og oksebuljongen, og spe på med ca. 4 dl vann, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Ha i svinenakken, inkludert kraften, og la det hele trekke på lav varme i ca. 15 minutter. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
    Vel bekomme!