
Mørkokt svinenakke i brun saus med poteter og ovnsbakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Pastinakker
2 g
Brokkoli
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Mørkokt svinenakke
700 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag potetmos av potetene om barna foretrekker det.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt pastinakkene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i grove biter. Fordel pastinakkene og brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og stek til det har fått litt farge. Rør inn 2 ss hvetemel og oksebuljongen, og spe på med ca. 4 dl vann, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Ha i svinenakken, inkludert kraften, og la det hele trekke på lav varme i ca. 15 minutter. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Vel bekomme!