Adams skinke- og brokkolipai med eplesalat

Adams skinke- og brokkolipai med eplesalat

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Paideig
1 stk
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Brokkoli
1 stk
Strimlet skinke
1 pakke
Egg
3 stk
(Egg)
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Crispisalat
1 stk
Rødt eple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg brokkolibukettene med stilkene opp i paien, så unngår du at de svir seg.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg paideigen i en smurt paiform. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Bunnen skal være ganske tynn, så ta bort overflødig deig om det blir for mye. Stikk små hull i deigen med en gaffel. Forstek paideigen i ovnen i ca. 7 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne skiver, og skrell og press hvitløken. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken, skinkestrimlene og hvitøken i 3-4 minutter, eller til løken er blank.
Knekk eggene i en skål, og visp dem sammen med 2 dl melk og litt salt og pepper. 
Ha skinkeblandingen, brokkolien og eggeblandingen i den forstekte paideigen, og strø over mozzarellaen til slutt. Stek paien i ovnen i ca. 20 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll crispisalaten og kutt den i grove biter. Kutt eplet i terninger. Ha salaten og eplet i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Fun fact! Mozzarella er verdens mest spiste ost! Osten har sitt opphav i Italia, og ble tradisjonelt laget med melk fra den italienske vannbøffelen. I dag lages osten vanligvis av kumelk som er billigere og mer tilgjengelig enn bøffelmelk.
Vel bekomme!