Karrigryte med kylling og paprika, servert med ris
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Skivet kyllingfilet
600 g
Karri
2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokosmelk
400 ml
Grønt eple
1 stk
Fullkornsris
250 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Risen får en gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger, og kutt paprikaen i terninger.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor stekepanne eller en vid gryte med litt olje til høy varme. Stek gulrotterningene og kyllingen i 2-3 minutter, til kyllingen har fått stekeskorpe. Ha i løken og paprikaen, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, karrikrydderet, hønsebuljongen og 3 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt eplet i terninger. Vend epleterningene inn i karrigryten rett før servering, eller server dem ved siden av.
Vel bekomme!