
Grønn currysuppe av sellerirot og spinat servert med asiatiske eggesandwicher
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- smør
Sellerirot
500 g
Helmelk
5 dl
Spinat
50 g
Lime
1 stk
Grønn currypaste
1/2 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Egg
2 stk
Tomat
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt finrevet limeskall (kun det grønne) for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell selleriroten og kutt den i terninger. Kok sellerirotterningene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og ha sellerirotterningene tilbake i kjelen når de er ferdigkokte.
Ha melken og spinaten i kjelen med de ferdigkokte sellerirotbitene. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter. Kjør blandingen til en jevn suppe med en stavmikser eller i en blender. Rør inn ønsket mengde grønn currypaste (smak deg frem med litt og litt), og smak til med saft fra limen og litt salt.
Stek speilegg av eggene i en stekepanne.
Varm multibrødene i ovnen i 2-3 minutter rett før servering.
Kutt tomaten i skiver og grovhakk korianderen fra urtepakken. Smør multibrødene med litt smør og topp dem med tomatskivene, speileggene og korianderen.
Vel bekomme!