Grønn currysuppe av sellerirot og spinat servert med asiatiske eggesandwicher

Grønn currysuppe av sellerirot og spinat servert med asiatiske eggesandwicher

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Lime
1 stk
Grønn currypaste
1/2 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Egg
2 stk
(Egg)
Tomat
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til suppen med litt finrevet limeskall (kun det grønne) for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell selleriroten og kutt den i terninger. Kok sellerirotterningene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og ha sellerirotterningene tilbake i kjelen når de er ferdigkokte.
 Ha melken og spinaten i kjelen med de ferdigkokte sellerirotbitene. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i ca. 5 minutter. Kjør blandingen til en jevn suppe med en stavmikser eller i en blender. Rør inn ønsket mengde grønn currypaste (smak deg frem med litt og litt), og smak til med saft fra limen og litt salt. 
Stek speilegg av eggene i en stekepanne. 
Varm multibrødene i ovnen i 2-3 minutter rett før servering. 
Kutt tomaten i skiver og grovhakk korianderen fra urtepakken. Smør multibrødene med litt smør og topp dem med tomatskivene, speileggene og korianderen. 
Vel bekomme!