
Blomkål-, bete- og byggkornssalat med egg, sennepsvinaigrette og ruccola
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Byggkorn
125 g
Egg
4 stk
Polkabete
1 stk
Blomkål
1 stk
Grønne bønner
150 g
Pinjekjerner
1 pakke
Ruccola
60 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp salaten med litt tørkede tranebær for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell polkabeten og kutt den i tynne båter. Del blomkålen i grove buketter. Fordel grønnsakene utover et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10 minutter. Fordel deretter aspargesbønnene utover brettet med grønnsakene, vend aspargesbønnene i litt olje, og stek brettet videre i 10 minutter til, eller til alle grønnsakene er gjennomstekte.
Kok eggene i en liten kjele i ca. 9 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, og del dem deretter i båter.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på middels varme i noen minutter, til de er gylne. Legg pinjekjernene til side på et fat.
Ha de ovnsbakte grønnsakene i en serveringsbolle og vend inn de ferdigkokte byggkornene og ruccolaen. Topp salaten med pinjekjernene og eggebåtene. Server sennepsvinaigretten ved siden av.
Fun fact! Chioggiabeten har fått tilnavnet polkabete etter sin rød- og hvitstripete innside. Polkabeten smaker mildere enn rødbeten og kan nytes rå, stekt, ovnsbakt, syltet eller kokt.
Vel bekomme!