Andebryst med grønnkål, kremet saus og ovnsbakte søtpotetbåter med honning

Andebryst med grønnkål, kremet saus og ovnsbakte søtpotetbåter med honning

Ny oppskrift
Under 1 time
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Søtpoteter
2 stk
Andebryst
350 g
Sjysaus
1 pakke
Kremfløte
1 dl
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sitron
½ stk
Grønnkål
100 g
Banansjalottløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt rosmarin og hvitløk i formen med andebrystet.

Sett stekeovnen på 180 grader. 
 Skyll søtpotetene og kutt dem i båter. Fordel søtpotetbåtene i en ildfast form, og vend inn litt honning og salt. Stek formen i ovnen i 25-30 minutter. Legg hvitløken i formen med søtpotetbåtene, den skal brukes senere i sausen. 
Skjær ruter i fettet på andebrystet. Legg andebrystet med fettsiden ned i en stekepanne. Varm opp stekepannen til middels varme, og stek andebrystet i 4-5 minutter, eller til det er gyllent. Skru ned temperaturen til lav varme, og stek videre til fettet har smeltet helt ned (når du ikke lenger kan se det hvite fettet på andebrystet). Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre det med pepper, og stek det i 3 minutter i ovnen. Ta formen ut av ovnen, og la kjøttet hvile i ca. 10 minutter.
Ta hvitløken ut av ovnen. Skrell hvitløken og knus den med flatsiden av en kniv. Varm sjysausen og fløten opp i en kjele på lav varme. Ha i hvitløken, og smak til med hønsebuljongen og saft fra sitronen.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Kok grønnkålen i lettsaltet vann i 20 sekunder. Sil av vannet, og kjøl grønnkålen ned i kaldt vann. Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels høy varme, og stek banansjalottløken i ca. 1 minutt, eller til den er blank. Tilsett grønnkålen og stek videre i 2-3 minutter. Smak til med litt salt.
Tips! Pass på at du ikke skjærer i kjøttet når du lager ruter i fettet på andebrystet. Et fint rutete mønster ser ikke bare bra ut, men det bidrar til at fettet enklere smelter bort. Legg andebrystet i en kald stekepanne, aller helst en jernpanne. Øs det smeltede andefettet over kjøttet underveis i stekingen for best resultat! 
Vel bekomme!