Hjemmelaget fiskesuppe med torsk og reker servert med stekte brødskiver

Hjemmelaget fiskesuppe med torsk og reker servert med stekte brødskiver

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Skalldyr
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Torskefilet
200 g
(Fisk)
Reker
100 g
(Skalldyr)
Laktosefri lettmelk
5 dl
(Melk)
Sitron
1/2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Glutenfrie skiver
2 stk
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt olivenolje, salt og pepper på brødskivene før du steker dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene og selleriroten. Kutt gulrøttene, selleriroten og fisken i terninger, og hell laken av rekene.
Varm opp en kjele med 1 ss laktosefritt smør til middels høy varme. Stek løken, selleriroten og gulrøttene i ca. 4 minutter. Rør maisstivelsen sammen med 2 ss kaldt vann i en kopp. Ha den laktosefrie melken og maisstivelsen over grønnsakene, og kok opp til suppen tykner. Skru ned temperaturen til middels varme, tilsett fisketerningene og rekene, og la det hele trekke i 3-5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm de glutenfrie skivene i ovnen i 4-5 minutter.
Smak til suppen med saften fra sitronen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at sitronsaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Finhakk gressløken og server den til suppen.
Vel bekomme!