
Fiskegryte med karri, krabbe, sei og grønnsaker servert med langbrød
3.91 (64)
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Helmelk
5 dl
Fiskebuljong
1 pakke
Karri
1/2 pakke
Vårløk
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Seifilet
200 g
Krabbekjøtt
1 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til fiskegryten med litt sitronsaft rett før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne strimler. Kutt vårløken i tynne skiver, og skjær fisken i terninger.
Varm opp en stor kjele med 4 ss smør til middels høy varme. Rør inn 4 ss hvetemel og karrikrydderet, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke i 6-7 minutter. Smak til med fiskebuljongen, salt og pepper.
Ha fisken, vårløken og gulrotstrimlene i gryten, og la det trekke i 6-7 minutter. Rør forsiktig om innimellom.
Varm langbrødene i ovnen i ca. 2 minutter.
Vend inn krabbekjøttet rett før servering.
Vel bekomme!