Roede
Bacalao med torsk, oliven og persille
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker/honning
- vann
Poteter
400 g
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
2 ss
Tomatpuré
2 ss
Moste tomater
1 flaske
Vann
1–2 dl
Oliven
1 pakke
Sukker/honning
½ ts
Torskefilet
375 g
Pepper
Kruspersille
1 bunt
Olivenolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund på begynnelsen av 1800-tallet, via en fiskeoppkjøper fra Baskerland i Spania. Ordet bacalao betyr rett og slett «torsk». I denne oppskriften har vi byttet ut klippfisk med en lettsaltet torsk, og bacalaoen er tomatisert, som er mest kjent for oss her i Norge. For en litt raskere rett, stek fisken i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Server gjerne grovt brød ved siden av.
Kok opp vann til poteter.
Kutt poteter, løk og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk.
Kok potetskivene i omtrent 10 minutter, hell av vannet og la potetene dampe litt av seg.
Stek løk, paprika, chili og hvitløk blankt i en stor kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré og fres videre i 2 minutter. Ha i moste tomater, vann og oliven. La sausen småkoke i 15–20 minutter. Juster sausen med litt vann. Rør de forkokte potetene inn i tomatsausen. Smak til med en klype sukker, salt og pepper.
Tørk av fisken og krydre den med litt salt og pepper. Trykk fiskestykkene litt ned i sausen som småkoker og la fisken trekke under lokk i omtrent 10–12 minutter.
Skyll persillen og rist av vannet. Finhakk persillen og strø den over retten ved servering.
Server bacalao med lettsaltet torsk, poteter, grønnsaker og oliven. Ha over litt olivenolje og nykvernet pepper.
125 g
Bacalaogrønnsaker og poteter: 350 g
Energiinnhold: ca 400 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
Vel bekomme!