Høstmat
Hjorteskav
med potetmos og rørte tyttebærNy oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Hvete·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Hvetemel
 - olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 - vann
 
Poteter
700 g
Lettmelk
1½–2 dl
Smør
2 ss
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
300 g
Sjampinjong
200 g
Villhjortskav
500 g
Baconterninger
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
300 g
Hvetemel
2 ss
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 627 kcal
 - Fett:
 - 26 g
 - Karbohydrater:
 - 53 g
 - Protein:
 - 45 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft. 
 Skrell potetene, og del dem i fire. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i båter. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en gryte. Bruk den samme stekepannen, og stek hjorteskaven i to omganger, i 2–3 minutter, og ha det over i gryta. 
 Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, til soppen er gyllen. Ha grønnsaken over i gryta fra forrige steg, og rør inn 2 ss mel, 3 dl vann og oksebuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5–6 minutter. Rør inn crème fraîchen mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.  
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med 1½–2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
 Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!
