Hjorteskav med potetmos og rørte tyttebær

Høstmat

Hjorteskav

med potetmos og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
700 g
Lettmelk
1½–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
2 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
300 g
Sjampinjong
200 g
Villhjortskav
500 g
Baconterninger
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
300 g
(Melk, Laktose)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
627 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft. 
 Skrell potetene, og del dem i fire. Kok potetene i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i båter. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt, og ha det over i en gryte. Bruk den samme stekepannen, og stek hjorteskaven i to omganger, i 2–3 minutter, og ha det over i gryta.
 Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, til soppen er gyllen. Ha grønnsaken over i gryta fra forrige steg, og rør inn 2 ss mel, 3 dl vann og oksebuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5–6 minutter. Rør inn crème fraîchen mot slutten av koketiden, og smak til med salt og pepper.  
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med 1½–2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!