Kjøttkaker med ertepuré, karamellisert løk og knuste poteter
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
Olivenolje
Gul løk
1 stk
Sukker
Aluminiumsfolie
Grønne erter
250 g
Laktosefri melk
Laktosefritt smør
Kjøttdeig
350 g
Gul løk
1/2 stk
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Maisstivelse
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland et presset hvitløksfedd med de knuste potetene for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løkene og kutt dem i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løkskivene i 3-4 minutter. Tilsett 1 ts sukker og litt salt, og stek videre i 2-3 minutter, til løken er gyllenbrun. Ha løken over i en skål, og dekk den til med aluminiumsfolie, slik at den holder seg varm frem til servering.
Kok opp 1 dl melk sammen med 1 ts smør i en kjele. Kok ertene i melken i ca. 1 minutt. Kjør det hele sammen til en glatt puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Hold ertepuréen varm frem til servering.
Skrell og finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken, kjøttkakekrydderet, maisstivelsen, 1/2 dl laktosefri melk, 1/2 ts salt og litt pepper. Form deigen til ønsket antall kjøttkaker. Ha litt ny olje i pannen du brukte til løken, og varm den opp til høy varme. Stek kjøttkakene i ca. 1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme, og stek videre i ca. 3 minutter på hver side, eller til kjøttkakene er gjennomstekte.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med 2 ss olivenolje, potetkrydderet og litt salt og pepper.
Vel bekomme!