Kjøttkaker med ertepuré, karamellisert løk og knuste poteter

Kjøttkaker med ertepuré, karamellisert løk og knuste poteter

Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie
  • laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
Gul løk
1 stk
Sukker
Aluminiumsfolie
Grønne erter
250 g
Laktosefri melk
Laktosefritt smør
Kjøttdeig
350 g
Gul løk
1/2 stk
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Maisstivelse
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland et presset hvitløksfedd med de knuste potetene for ekstra smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Skrell løkene og kutt dem i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løkskivene i 3-4 minutter. Tilsett 1 ts sukker og litt salt, og stek videre i 2-3 minutter, til løken er gyllenbrun. Ha løken over i en skål, og dekk den til med aluminiumsfolie, slik at den holder seg varm frem til servering. 
Kok opp 1 dl melk sammen med 1 ts smør i en kjele. Kok ertene i melken i ca. 1 minutt. Kjør det hele sammen til en glatt puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Hold ertepuréen varm frem til servering.
 Skrell og finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken, kjøttkakekrydderet, maisstivelsen, 1/2 dl laktosefri melk, 1/2 ts salt og litt pepper. Form deigen til ønsket antall kjøttkaker. Ha litt ny olje i pannen du brukte til løken, og varm den opp til høy varme. Stek kjøttkakene i ca. 1 minutt på hver side. Skru ned til middels varme, og stek videre i ca. 3 minutter på hver side, eller til kjøttkakene er gjennomstekte. 
 Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med 2 ss olivenolje, potetkrydderet og litt salt og pepper.
Vel bekomme!