Provencekrydret kyllinglår i estragon- og soppsaus med pannestekt brokkoli og risoni

Provencekrydret kyllinglår i estragon- og soppsaus

med pannestekt brokkoli og risoni
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjampinjong
100 g
Estragon
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Soppulver
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Vann
1 dl
Risoni
150 g
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Brokkoli
½–1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
853 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien kan eventuelt stekes i ovnen på et stekebrett med litt olje, salt og pepper i 15–20 minutter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Del kyllinglårene i to ved leddet, og fordel dem i en stor ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til neste punkt er ferdig. 
Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt dem i fire. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i 3–4 minutter. Tilsett hønsebuljongen, soppulveret, estragonen, matfløten og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med soyasausen og pepper. Ta formen med kyllingen ut av ovnen, og hell sausen og grønnsakene over. Stek det hele videre i ovnen i 25–35 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte risonien, og vend inn 1 ss smør.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!