Provencekrydret kyllinglår i estragon- og soppsaus
med pannestekt brokkoli og risoniNy oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sjampinjong
100 g
Estragon
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Soppulver
1 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
1 dl
Risoni
150 g
Smør
1 ss
Brokkoli
½–1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 853 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 71 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan eventuelt stekes i ovnen på et stekebrett med litt olje, salt og pepper i 15–20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Del kyllinglårene i to ved leddet, og fordel dem i en stor ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til neste punkt er ferdig.
Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt dem i fire. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i 3–4 minutter. Tilsett hønsebuljongen, soppulveret, estragonen, matfløten og 1 dl vann. Kok opp, og smak til med soyasausen og pepper. Ta formen med kyllingen ut av ovnen, og hell sausen og grønnsakene over. Stek det hele videre i ovnen i 25–35 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Sil vannet av den ferdigkokte risonien, og vend inn 1 ss smør.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
