Fransk soppgryte med grønnkål, grønne linser og trøffelpotetmos
Glutenfri
Vegetar

Fransk soppgryte

med grønnkål, grønne linser og trøffelpotetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Trøffelolje
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1–2 dl
(Melk)
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
300 g
Strimlet grønnkål
75 g
Timian
½–1 bunt
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Vann
2 dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
544 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sprøstek grønnkålen i ovnen for ekstra krunsj i retten. Vend grønnkålen i olje, salt og pepper. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 8–10 minutter på 150 grader varmluft.

 Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Børst soppen fri for jord, og del dem i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger.
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og løken i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Tilsett gulrøttene og hvitløken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Skyll timianen, dra bladene av stilkene, og ha bladene i gryten. Vend inn crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og soppulveret, og spe på med omtrent 2 dl vann, til gryten har ønsket konsistens. La det småkoke i omtrent 8 minutter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Bland linsene og grønnkålen inn i gryten (se tips), og la det småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.  
 Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper. 
Vel bekomme!