Lun potet- og fetaostsalat med bakt gulrotkrem, sprø grønnkål og eple
Glutenfri
Vegetar

Lun potet- og fetaostsalat

med bakt gulrotkrem, sprø grønnkål og eple
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Strimlet grønnkål
75 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Gulrøtter
1000 g
Estragon
1 bunt
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Norsk eple
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
626 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll rødløken i kaldt vann for en mildere smak. Spe eventuelt gulrotkremen men litt vann hvis dere ønsker en løsere konsistens.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i to. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend grønnkålen og kryddermiksen inn med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
 Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Skyll estragonen, og dra bladene av stilkene. Fordel gulrøttene og estragonbladene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen over potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha skivene i en skål, vend inn saften fra sitronen og 1 ts sukker, og la det trekke frem til servering. 
 Ha omtrent halvparten av de bakte gulrøttene i et litermål sammen med crème fraîchen og ønsket mengde av estragonen. Kjør det hele sammen til en jevn krem med en stavmikser. 
Skyll og kutt eplet i små terninger. Smør gulrotkremen på tallerkener, og fordel potetene, grønnkålchipsen, den marinerte løken og resten av gulrøttene over. Topp med eplet og smuldre fetaosten over. 
Vel bekomme!