Glutenfri
Vegetar
Lun potet- og fetaostsalat
med bakt gulrotkrem, sprø grønnkål og epleNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Småpoteter
300 g
Strimlet grønnkål
75 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Gulrøtter
1000 g
Estragon
1 bunt
Crème fraîche
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Sitron
1 stk
Sukker
1 ts
Norsk eple
1 stk
Fetaost
100 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 626 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll rødløken i kaldt vann for en mildere smak. Spe eventuelt gulrotkremen men litt vann hvis dere ønsker en løsere konsistens.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend grønnkålen og kryddermiksen inn med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Skyll estragonen, og dra bladene av stilkene. Fordel gulrøttene og estragonbladene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen over potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha skivene i en skål, vend inn saften fra sitronen og 1 ts sukker, og la det trekke frem til servering.
Ha omtrent halvparten av de bakte gulrøttene i et litermål sammen med crème fraîchen og ønsket mengde av estragonen. Kjør det hele sammen til en jevn krem med en stavmikser.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Smør gulrotkremen på tallerkener, og fordel potetene, grønnkålchipsen, den marinerte løken og resten av gulrøttene over. Topp med eplet og smuldre fetaosten over.
Vel bekomme!
