Laktosefri
Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus
med linguine og frisk eplesalatNy oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Egg
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Egg
1 stk
Panering
½ pakke
Urtemiks
1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Moste tomater
680 ml
Oksebuljong
1 pakke
Salt
½ ts
Vann
½ dl
Linguine
200 g
Hjertesalat
1 stk
Norsk eple
½ stk
Agurk
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 911 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 109 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Knekk egge i en bolle og pisk inn paneringen, halvparten av urtemiksen, ½ ts salt og ½ dl vann. La blandingen trekke i 2 minutter, og bland deretter inn kjøttdeigen. Form deigen til små kjøttboller.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 5 minutter, til de har fått litt farge. Hell over de moste tomatene, og tilsett resten av urtemiksen og oksebuljongen. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La det hele koke i omtrent 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte, og resten av retten er ferdig.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt eplet og agurken i terninger. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!
