
Pastasalat med hjemmelaget persillepesto, bacon og fetaost
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Linguine
650 g
Kruspersille
2 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Baconterninger
400 g
Rødløk
1 stk
Tomater
3 stk
Fetaost
100 g
Ruccola
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt parmesan og pinjekjerner i persillepestoen for mer smak.
Skrell hvitløken, og plukk bladene fra stilken på persillen. Ha persillebladene, ønsket mengde av hvitløken og ca. 1 dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saft fra den halve sitronen.
Skrell rødløken og kutt den i båter. Kutt tomatene og fetaosten i terninger. Skyll ruccolaen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil vannet av pastaen, og vend inn persillepestoen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek baconet i 4-5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Stek rødløken sammen med baconet de siste ca. 2 minuttene av steketiden.
Bland pastaen sammen med tomatene, fetaosten og ruccolaen i en stor serveringsbolle, og topp med baconet og løken.
Vel bekomme!