Sitruskrydret svinekam med smørstekt blomkål og eple, servert med potetmos og brun saus
Glutenfri

Sitruskrydret svinekam

med smørstekt blomkål og eple, servert med potetmos og brun saus
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Norsk eple
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
726 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
49 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la posene småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha i 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. Legg kjøttet over på en tallerken. 
 Skyll spinaten og eplet. Kutt blomkålene i buketter, og eplet i små terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen under omrøring i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Tilsett spinaten og eplet, og stek det hele videre i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen. Krydre med litt salt og pepper. 
Vel bekomme!