Glutenfri
Sitruskrydret svinekam
med smørstekt blomkål og eple, servert med potetmos og brun sausNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Potetmos
500 g
Brun saus
1 pakke
Spinat
50 g
Norsk eple
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 726 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la posene småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha i 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. Legg kjøttet over på en tallerken.
Skyll spinaten og eplet. Kutt blomkålene i buketter, og eplet i små terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen under omrøring i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Tilsett spinaten og eplet, og stek det hele videre i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen. Krydre med litt salt og pepper.
Vel bekomme!
