Villhjortskav i Piadinabrød med lettbrunet løk, fries, syrlig kålsalat og tyttebær-rømme

Villhjortskav i Piadinabrød

med lettbrunet løk, fries, syrlig kålsalat og tyttebær-rømme
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Bakepotet
1 stk
Piadina
1 pk
(Hvete, Rug)
Gul løk
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør
1 ts
(Melk)
Timian
1 bunt
Fennikel
1 stk
Hodekål
150 g
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
905 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
128 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Putt friesene inni brødene sammen med resten av fyllet.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll og kutt poteten i tynne staver. Fordel stavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn lit olje salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend på dem et par ganger underveis for et jevnere resultat. Legg piadinabrødene på brettet med potetene når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken under omrøring i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper, og ha i 1 ts sukker og 1 ss eddik. Stek løken i ett minutt til, og ha den over i en skål. 
 Skyll timianen, og dra bladene grovt av stilkene. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Trekk kjelen av varmen og vend inn timianbladene. Skyll fennikelen, og kutt den og kålen i tynne skiver. Ha skivene i en bolle, og vend inn syltelaken. Krydre med litt salt og pepper, og la det hele sylte frem til servering, men vend på det et par ganger underveis. 
 Børst soppen fri for jord og kutt den i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt oje. Stek soppen og hjorteskaven under omrøring i omtrent 4 minutter, eller det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Vend sammen rømmen og de rørte tyttebærene i en skål. Fyll piadinabrødene med løken, kålsalaten, soppen og hjorteskaven. Topp med tyttebærrømmen og server friesene til retten.
Vel bekomme!