Sitronbakt laks med potet, spisskål, asparges, reddiker og epledressing

Sitronbakt laks med potet, spisskål, asparges, reddiker og epledressing

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
1/2 stk
Poteter
400 g
Grønt eple
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Spisskål
1 bit
Reddiker
1 pakke
Asparges
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt finhakket gressløk og olivenolje i potetene rett før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Knekk endene av aspargesene, skrell den nederste delen av hver asparges, og kutt aspargesene i to. Kutt spisskålen i grove strimler. Fjern toppene på reddikene, og kutt hver reddik i to. Press saften fra den halve sitronen over i en skål.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og topp med halvparten av sitronsaften. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Riv eplet på et rivjern. Bland eplet sammen med lettrømmen, og smak til med salt, pepper og resten av sitronsaften.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 3 i 2-3 minutter, tilsett 1 dl vann og 2 ss smør, og la det hele småkoke i 1-2 minutter. Krydre grønnsakene med litt salt.
Vel bekomme!