Sprøstekt gnocchi med gresskarkrem, grønnkål og pepperoni, servert med Grana Padano

Sprøstekt gnocchi med gresskarkrem

grønnkål og pepperoni, servert med Grana Padano
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gresskar
1 stk
Rødløk
1 stk
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Grønnkål
100 g
Pepperonipølse i skiver
1 pakke
Gnocchi
1 pakke
(Gluten)
Smør
1 ss
(Melk)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
728 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
98 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt halvparten av gresskaret i terninger på 1x1 cm, og resten i skiver. Skrell og kutt rødløken i skiver.
 Fordel rødløken og gresskarskivene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter. Ha gresskarterningene i en kjele med melken, og kok under lokk på lav varme i 10–15 minutter, eller til gresskarterningene er møre.
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gnocchien. 
 Skyll og riv bladene på grønnkålen fra stilkene. Ha grønnkålbladene over i en skål, og vend inn litt olje og salt. Legg grønnkålen og pepperoniskivene på stekebrettet med grønnsakene fra punkt 3 når det gjenstår 5–6 minutter av grønnsakenes steketid.
 Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek gnocchiene i 3–4 minutter under omrøring, til de er gylne og sprø.
 Ha det ferdigkokte gresskaret og melken over i en blender, og kjør det hele til en puré. Du kan også bruke en stavmikser. Smak til med salt.
 Riv Grana Padano-osten på et rivjern over retten ved servering.
Vel bekomme!