Sprøstekt gnocchi med gresskarkrem
grønnkål og pepperoni, servert med Grana PadanoNy oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gresskar
1 stk
Rødløk
1 stk
Lettmelk
2½ dl
Grønnkål
100 g
Pepperonipølse i skiver
1 pakke
Gnocchi
1 pakke
Smør
1 ss
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 98 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell gresskaret, kutt det i to på langs, og skrap ut frøene med en skje. Kutt halvparten av gresskaret i terninger på 1x1 cm, og resten i skiver. Skrell og kutt rødløken i skiver.
Fordel rødløken og gresskarskivene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene midt i ovnen i 20–25 minutter. Ha gresskarterningene i en kjele med melken, og kok under lokk på lav varme i 10–15 minutter, eller til gresskarterningene er møre.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gnocchien.
Skyll og riv bladene på grønnkålen fra stilkene. Ha grønnkålbladene over i en skål, og vend inn litt olje og salt. Legg grønnkålen og pepperoniskivene på stekebrettet med grønnsakene fra punkt 3 når det gjenstår 5–6 minutter av grønnsakenes steketid.
Kok gnocchien i omtrent 2 minutter, eller til den flyter opp. Hell av vannet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek gnocchiene i 3–4 minutter under omrøring, til de er gylne og sprø.
Ha det ferdigkokte gresskaret og melken over i en blender, og kjør det hele til en puré. Du kan også bruke en stavmikser. Smak til med salt.
Riv Grana Padano-osten på et rivjern over retten ved servering.
Vel bekomme!