Vegetar
Blomkålkrem med stekt potet og spinatpesto
servert med smørstekte kantareller og rosenkålNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- kokevann
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Blomkål
1 stk
Lettmelk
2½ dl
Spinat
50 g
Cashewnøtter
1 pakke
Sitron
1 stk
Kokevann
½ dl
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Kantareller
100 g
Rosenkål
100 g
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 474 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend heller spinaten inn med de ferdigstekte potetene hvis dere ønsker. Topp retten med nøttene og osten, og bruk sitronen til å sylte løken.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Del blomkålen i små buketter, og ha dem i en kjele. Hell på all melken, og gi det er raskt oppkok. Skru ned til middels varme, legg på et lokk, og la blomkålen småkoke i 15 minutter, eller til den er helt gjennomkokt.
Kok opp lettsaltet vann i en liten kjele. Skyll spinaten, og kok den i vannet i omtrent 2 minutter. Sil av spinaten, men ta vare på ½ dl av kokevannet. Ha spinaten tilbake i kjelen sammen med kokevannet og cashewnøttene, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Skrell og kutt løken i tynne ringer. Skyll løken i kaldt vann, og ha den over i en bolle. Vend inn 1 ts sukker, kryddermiksen og 1 ss eddik, og la løken marinere frem til servering.
Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og riv dem i mindre strimler. Rens og del rosenkålene i to. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen og rosenkålen under omrøring i omtrent 5 minutter, til det er gyllent. Krydre med litt salt og pepper.
Sil av melken i en beholder, og ta vare på den. Ha blomkålen tilbake i kjelen, og kjør den glatt med en stavmikser mens du sper med melken til ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!