Blomkålkrem med stekt potet og spinatpesto, servert med smørstekte kantareller og rosenkål
Vegetar

Blomkålkrem med stekt potet og spinatpesto

servert med smørstekte kantareller og rosenkål
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • kokevann
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Blomkål
1 stk
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Spinat
50 g
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Sitron
1 stk
Kokevann
½ dl
Rødløk
1 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
(Sennep)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Kantareller
100 g
Rosenkål
100 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
474 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend heller spinaten inn med de ferdigstekte potetene hvis dere ønsker. Topp retten med nøttene og osten, og bruk sitronen til å sylte løken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Del blomkålen i små buketter, og ha dem i en kjele. Hell på all melken, og gi det er raskt oppkok. Skru ned til middels varme, legg på et lokk, og la blomkålen småkoke i 15 minutter, eller til den er helt gjennomkokt.
Kok opp lettsaltet vann i en liten kjele. Skyll spinaten, og kok den i vannet i omtrent 2 minutter. Sil av spinaten, men ta vare på ½ dl av kokevannet. Ha spinaten tilbake i kjelen sammen med kokevannet og cashewnøttene, og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
 Skrell og kutt løken i tynne ringer. Skyll løken i kaldt vann, og ha den over i en bolle. Vend inn 1 ts sukker, kryddermiksen og 1 ss eddik, og la løken marinere frem til servering.
 Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og riv dem i mindre strimler. Rens og del rosenkålene i to. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen og rosenkålen under omrøring i omtrent 5 minutter, til det er gyllent. Krydre med litt salt og pepper.
 Sil av melken i en beholder, og ta vare på den. Ha blomkålen tilbake i kjelen, og kjør den glatt med en stavmikser mens du sper med melken til ønsket konsistens. Smak til med salt.
Vel bekomme!