Hjemmelaget schnitzel med cheesy potetpuré
kremede kantareller, løk, grønne bønner og baconNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- plastfolie (kan sløyfes)
- salt
- smør
Poteter
350 g
Lettmelk
1½ dl
Grana Padano
1 pakke
Smør
1 ss
Egg
2 stk
Panering
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvetemel
½ dl
Kantareller
200 g
Hvitløksfedd
1 stk
Lett crème fraîche
1 pakke
Timian
1 pakke
Smør
1 ss
Baconterninger
150 g
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1091 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 73 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hold schnitzlene varme på en rist i ovnen på 100 grader varmluft. Kok bønnene og løken i litt lettsaltet vann i 30 sekunder før de vendes sammen med baconet.
Skrell potetene, og kok dem i 20–25 minutter.
Knekk eggene i en skål, og pisk dem sammen med en gaffel. Ha paneringen på en tallerken, og ½ dl hvetemel på en annen.
Legg et lag med plastfolie utover et skjærebrett. Legg kjøttet over plastfolien, og legg et nytt lag med plastfolie over. Bruk en kjevle eller kjele, og bank kjøttet litt flatere. Krydre med salt og pepper. Vend kjøttet først i melet, så i eggene, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek schnitzlene i 2–3 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels varme, og stek baconet i omtrent 4 minutter, eller til det er sprøtt. Skrell løken og skyll bønnene. Del løken i tynne båter og del bønnene i to. Stek bønnene og løken med baconet i omtrent et minutt. Ha det hele over i en skål.
Rens og riv kantarellene i jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver, og dra timianbladene av stilkene. Tørk ut av stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Stek kantarellene i omtrent 3 minutter. Tilsett 1 ss smør, hvitløken og timianbladene, og stek videre i omtrent 1 minutt. ha i crème fraîchen og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetpureén har ønsket konsistens. Finriv osten på et rivjern, og vend den inn i pureén. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
- Vin:
- Thymiopoulos Atma Red 2021 (Vmp nr: 12206901). En gresk rødvin med både god friskhet og fylde. En myk vin med rene tanniner og konsentrert bærpreg.
- Alkoholfritt alternativ:
- Humlesus (Vmp nr: 17463601). En alkoholfri eplesider fra Aga med god friskhet og preg av modne epler, noe sitrus og honning.