Kyllingbryst i kremet masalasaus
med kokos kachumber, basmatiris og tandooriristede cahewnøtterNy oppskrift
Under 35 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- smør
- sukker
- vann
Rødløk
½ stk
Kyllingbryst
300 g
Spisskummen
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Tomatpuré
½–1 pakke
Garam masala
1 pakke
Tandoori masala
½ pakke
Kokestabil matfløte
½–1 pakke
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Cashewnøtter
1 pakke
Tandoori masala
½ pakke
Koriander
½ bunt
Mynte
½ bunt
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½–1 stk
Kokoskrem
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Basmatiris
135 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 907 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt hele løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med litt salt, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Ha i 2 ss smør og spisskummen-krydderet, og øs kryddersmøret over kyllingen. Ha det hele over i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i 8–10 minutter, til den er gjennomstekt.
Rør sammen cashewnøttene med litt olje, salt og halve pakken med tandoori-krydder i en liten ildfast form. Sett nøttene i ovnen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen og halvparten av løkskivene. Stek løken i 1–2 minutter, og rør inn tomatpuréen, garam masala-krydderet og resten av tandoorikrydderet. Ha i fløten og 1 dl vann, og kok opp. La sausen småkoke i 2–3 minutter, og rør inn sjyen fra kyllingformen. Spe eventuelt med mer vann hvis sausen blir for tykk, og smak til med salt (se tips).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll korianderen, mynten, agurken og tomaten. Kutt tomaten i båter, og lag lange bånd av agurken med en skreller. Grovhakk urtene. Ha resten av løken fra punkt 2 i en stor serveringsskål, og vend inn saften fra sitronen og ½ ts sukker. La løken marinere til risen er ferdig kokt, og vend inn agurken, tomaten, urtene, halve pakken med kokoskrem og litt salt rett før servering.
Kutt kyllingen i skiver og legg de over i sausen. Grovhakk tandoorinøttene. Ringle resten av kokoskremen over retten før servering, og strø over de hakkede nøttene.
Vel bekomme!