Minuttbiff og bakte poteter, servert med pannesaus med tomat og kapers

Minuttbiff og bakte poteter

servert med brokkoli og pannesaus med tomat og kapers
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Småpoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Mørbrad
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Estragon
½–1 bunt
Kapers
½–1 glass
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
470 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
34 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruker dere ikke alle kapersene til retten, holder de seg godt i kjøleskapet i laken i glasset sitt. Bruk gjerne restene i en salatdressing, i en frisk saus eller sprøstek dem og bruk dem som topping til pasta.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Ta ut pakkene med minuttbiff fra kjøleskapet, og la dem ligge på kjøkkenbenken til de skal stekes. 
 Skyll potetene, og del dem i to hvis de er store. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Fordel potetene og brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 18 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og kutt tomatene i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og finhakk ønsket mengde av estragonbladene. Hell laken av kapersene, og grovhakk ønsket mengde av dem (se tips). 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en stekeskorpe. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i 5 minutter, og skjær det i skiver før servering.
Senk temperaturen på pannen fra forrige punkt til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek tomatene, løken og hvitløken i 2 minutter, til det er blankt. Tilsett ½ dl vann, gi det et oppkok, og la sausen putre i 3 minutter. Knus tomatene lett med en gaffel, og vend inn kapersene og estragonen. Smak til med soyasausen, salt og pepper, og vend inn litt olivenolje rett før servering. 
Vel bekomme!