Hjemme hos Adam
Lynstekt laks med honning- og soyaglaze
asiatisk agurksalat, limemajones og jasminrisNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Jasminris
135 g
Agurk
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Sukker
1 ts
Laksefilet
270 g
Honning
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lime
½ stk
Lettmajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 793 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels varme i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll agurken, reddikene, korianderen og limen. Kutt agurken i grove biter, reddikene i små båter og grovhakk korianderen. Finriv skallet (kun det grønne) av limen på et rivjern, og ha det i en liten serveringsskål. Ha agurken og reddikene i en annen serveringsskål og bland inn sesam- og chilisausen, saften fra halvparten av limen og 1 ts sukker. Bland inn sesamfrøene og korianderen før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med litt salt og pepper, og stek den i omtrent 1 minutt på hver side. Tilsett honningen og soyasausen, og øs det over fisken med en skje. Stek videre i omtrent 2 minutter, til fisken har en mørkerosa kjerne.
Ha majonesen i skålen med limeskallet, og smak til med saft fra resten av limen, salt og pepper.
Vel bekomme!