Lynstekt laks med honning- og soyaglaze, asiatisk agurksalat, limemajones og jasminris

Hjemme hos Adam

Lynstekt laks med honning- og soyaglaze

asiatisk agurksalat, limemajones og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Jasminris
135 g
Agurk
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sukker
1 ts
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Honning
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Lime
½ stk
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
793 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på middels varme i omtrent 3 minutter, til de har fått litt farge.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skyll agurken, reddikene, korianderen og limen. Kutt agurken i grove biter, reddikene i små båter og grovhakk korianderen. Finriv skallet (kun det grønne) av limen på et rivjern, og ha det i en liten serveringsskål. Ha agurken og reddikene i en annen serveringsskål og bland inn sesam- og chilisausen, saften fra halvparten av limen og 1 ts sukker. Bland inn sesamfrøene og korianderen før servering.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med litt salt og pepper, og stek den i omtrent 1 minutt på hver side. Tilsett honningen og soyasausen, og øs det over fisken med en skje. Stek videre i omtrent 2 minutter, til fisken har en mørkerosa kjerne.
 Ha majonesen i skålen med limeskallet, og smak til med saft fra resten av limen, salt og pepper. 
Vel bekomme!